WELCOME to K's Ceramic Gallery
2010年6月26日土曜日
ガレット:そば生地に海老とアボカド-Galette Japonaise
カンペールで食べた、ガレットは
薄くてパリッとして軽かった、が
この日本のそば粉のガレット
ボリュームたっぷり、大満足
しっとり・もっちり---お湿り文化?
フランス北西部ブルターニュ地方
----5--7世紀にアングロサクソン人にグレート・ブリテンを追われたケルト人が開拓
----12世紀に、十字軍の兵士が、アジアから持ち帰ったそばの種が荒地に育った
I tried a buckwheat galette in Japan for the first time.
It was filled with shrimps and avocado.
The galette was thicker and less crispy than the traditional Breton ‘galettes',
but had the earthy taste of real, freshly-ground buckwheat.
The chewiness and wetness may rreflect Japanese culture?
2008-07-06
=====●陶芸・体験教室 & ギャラリー●======
河口湖畔の森の K's 工房 で、思いのままに・土を・カタチにしませんか?
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