WELCOME to K's Ceramic Gallery
2010年6月19日土曜日
芦川村のこんにゃく・みそ田楽-Hot Konnyaku for Cold Day
いつだったか、甲府からの帰り道
はじめてその村を車で通ったとき
「あっ、これぞ、日本昔話、だあ!!」
窓からみえる大石峠の向こう
谷あいの清流の村の、蒟蒻
デリケートに「ほろけて」うまっ
It's been cold for this time of the year.
We feel like eating something hot like this Miso Dengaku.
Japanese konnyaku jelly is made by mixing konnyaku(yam) flour with water
and limewater. It is then boiled and cooled to solidify.
It is valued more for its texture than flavor---highly viscous,
almost no calories but is very high in fiber.
2008-06-06
=====●陶芸・体験教室 & ギャラリー●======
河口湖畔の森の K's 工房 で、思いのままに・土を・カタチにしませんか?
登録:
コメントの投稿 (Atom)
0 件のコメント:
コメントを投稿