WELCOME to K's Ceramic Gallery

WELCOME to K's Ceramic Gallery

2011年2月5日土曜日

林檎-Apples


ガリッとかじる
甘酸っぱぁぁい

土鍋で煮はじめると
どんどん水分が出て
まろやかに煮詰まる

そのジャムたっぷり
クグロフケーキ焼く
しっとり、ほの甘い

煮リンゴ cooked apple 1 cup
地粉 flour 100 g
重曹 Baking Soda 1/2 tsp Baking Powder 1/2 tsp
玉子 egg 1
甜菜糖 sugar 50 g
Olive Oil 4 tbs Cinnamon Nutmeg
Bake in the preheated (170℃) oven for 25 minutes.

It's apple season again.
The texture must be solid and bite cleanly.

2009-10-31

=====Ceramics Class & Gallery======
河口湖畔の森の K's 工房 で、思いのままに・土を・カタチにしませんか?

0 件のコメント:

コメントを投稿