WELCOME to K's Ceramic Gallery

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2010年3月11日木曜日

富士山の松茸-Autumn Feast Mt.Fuji Matsutake


めったに食べられない「まったけ」
しかあも「富士山」の松茸、2000円、なら

もどき(赤松じゃなく、富士山の米栂(こめつが) の周りに生える「米栂松茸」?)
だろうが
たまたまあった、売れ残り
だろうが
買っちゃいました、いつもの農協の出店で

Matsutake, a type of edible mushroom, with a spicy aroma.
It's normally so expensive that I can rarely buy.
I was very lucky to buy these matsutke picked in Mt.Fuji
for 2,000 yen because they were not very fresh (who cares?).

七輪に炭をおこして
まつたけと秋刀魚を焼く

Matsutake grilled on a "Shichirin" (a Japanese charcoal grill).




はい、秋のごちそう
やはり地元の、
きゅうりとミョウガ(あっさり漬け)・カリフラワー

もち米を少し加えた・松茸ごはんがいちばん
歯触りも香りもいい、感じ、だった、けど
大菩薩のしいたけには、かなわい、な

Matsutake rice was very good, but I still don't think matsutake is anything special. The flavour was faint. Texture was nice though. I prefer the rich earthiness of 'Shiitake' mushroom in Daibosatsu.

2007-09-15

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