WELCOME to K's Ceramic Gallery
2010年7月11日日曜日
コンブの香りしてきたワカメ?-Drying Seaweed for Saggar Firing
素焼きした壺、に干しワカメを巻いて
サヤに入れて焼くと、「金色」に窯変 ってこともある、
んで、 砂浜で拾ってきた海藻・干している
南伊豆、だからワカメのはず、だが
だんだん昆布のいいにおい・してきたゾ
甘み成分の白い粉(マンニット?)も..... 食べるわけじゃあ、
ないんだが 外に出すたび、くんくん嗅いじゃう
Before placing a piece in the saggar, I carefully wrap it with seaweed.
The fuming can produce irregular color patterns and texture on the pot.
Last time it produced golden spots.
So I have been drying the seaweed collected at the beach in south Izu. -
2008-08-10
登録:
コメントの投稿 (Atom)
0 件のコメント:
コメントを投稿