WELCOME to K's Ceramic Gallery
2010年7月13日火曜日
「苦い」からこそゴーヤなの?-Eat Goya to Beat the Summer Heat
白いわたをしっかり スプーンでかきだす
塩ひとつまみとよくもみ........ ひと通り
「全く苦くない」 レシピを、試みた
-------- 鶏肉とキャベツと油炒め が、
しかし 苦くないニガウリ、なんて と、
思い至る、のであった
I tried a recipe to soften the bitter taste of this bumpy green Goya gourd, scooping out the white spongy pulp and seeds (making sure to scrape it all out). I stir-fried sliced goya with chicken------ It worked, but the goya was still crunchy and overly bitter. After all I decided it IS Goya because it's bitter.
うつわは、陶作品「ウミウシ」 this clay piece : Sea slug
2008-08-18
=====●陶芸・体験教室 & ギャラリー●======
河口湖畔の森の K's 工房 で、思いのままに・土を・カタチにしませんか?
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