WELCOME to K's Ceramic Gallery
2010年7月20日火曜日
押麦かくれんぼハンバーグ-Rolled Barley Hamburg
ごはんに入れるだけじゃぁ
つまんない、んで、よしっ 朝、
押麦と湯・魔法瓶に
おっ、湯をぜんぶ吸って
ふうくりとふくらんでる
で、ひとつまみボールでマッシュ
ぷりっとしてるのにつぶすと粘る
+玉葱のみじん切り+椎茸スライス
+人参すりおろし+牛ミンチ+パン粉
+卵 +ハーブ+塩+胡椒、
でコネコネコネコネ.......
鉄鍋で両面を焼いて、完熟熟トマトをつぶし入れ
+ケチャップ+ソース少々... +オリーブ、
おろし際に、チーズをのっけて、トロリ
残った押し麦は、小分けして冷凍
つるんとした食感は、リゾットにもよさそう
I usually cook rice with a small handful of' oshi-mugi' or rolled barley.
This time I put a cup of barley into the thermos,
and poured boiling water in the morning.
I opened the thermos when I started to make dinner.
The barley was perfect-----firm, not overcooked at all.
I mushed some in a bowl and added all the other ingredients.
I liked the texture.
2008-09-05
=====●陶芸・体験教室 & ギャラリー●======
河口湖畔の森の K's 工房 で、思いのままに・土を・カタチにしませんか?
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